Fibersvetsning startad

Sedan i måndags 9 januari har fibersvetsarna varit igång med att svetsa fiberkablarna i de yttre fastighetsboxarna (anslutningsboxar). De kommer  senare att mäta upp fiberkablarna hela vägen från nodhuset fram till respektive fastighet/hus. För att mätningen ska följa kvalitetskraven får inte patchkabeln från mediaboxen vara ansluten till den inre fastighetsboxen. Patchkabeln får anslutas senare när vi fått klartecken från genomförda fibermätningar.

Har man redan anslutit fiberpatchkabeln till den inre fastighetsboxen kopplar man loss denna och sätter tillbaka den blå skyddspluggen i fastighetsboxen och likaså den lilla pluggen till patchkabelns kontakt.

Dessa skyddsproppar är viktiga för att skydda kontaktytorna då dessa är mycket känsliga för smuts och damm. Tänk också på att patchkabeln inte får klämmas eller böjas för snävt då den risker att knäckas och blir obrukbar.