Att välja tjänsteleverantör för TV

Den främsta fördelen med TV via fibernätet är att man får en stabil och jämn TV-utsändning som sällan störs ut pga. oväder. Åska kan störa förbindelsen om den slår ut elnätet eller den orsakar elchocker som slår sönder den lokala utrustningen i hemmet.

Utbudet av TV kanaler varierar och alla tjänsteleverantörer av TV utbudet kräver en TV box från Kalejdo med undantag för Telia och COM HEM då dessa två sistnämnda tjänsteleverantörer kräver att man använder deras egna TV boxar. Priser och övriga krav för inkoppling av dessa boxar framgår enligt respektive tjänsteleverantörs information på Splitvisions sida för val av tjänsteleveratör.

För inkoppling av Telias TV box, klicka här för att komma till Telias supportsida för inkoppling av Telia TV box.

För inkoppling av COM HEM TV box, klicka här för att komma till COM HEM supportsida för inkoppling av COM HEM TV box.

Tjänsteoperatörerna för det öppna TV utbudet använder Kalejdo TV-boxar.  Det behövs en TV-box för varje TV man vill ansluta till sitt fibernät. Det finns också en inspelningsbar TV-box från Kalejdo. För att köpa en TV-box från Kalejdo, ring Kalejdo supportnummer 0771-19 17 00.

För att TV via fibernätet ska fungera optimalt är rekommendationen att man ansluter TV-boxen till mediaomvandlaren med en nätverkskabel (Ethernet) då det oftast inte fungerar optimalt med att ansluta TV-boxen via en trådlös WiFi-router. Innebär i praktiken att man behöver dra en nätverkskabel mellan mediaomvandlaren fram till sin Kalejdo TV-box. När man drar en vanlig nätverkskabel bör den inte överstiga längden 90 meter vilket inte borde vara något problem i de flesta hushåll.

Då tekniken hela tiden utvecklas och flera alternativ erbjuds från operatörerna av TV-utbudet bör man göra en marknadsundersökning av vad som passar det egna behovet. Det erbjuds idag också alternativ med strömmande media där man ansluter en eller flera TV trådlöst till hushållets WiFi-router och konfigurerar en TV-app i respektive smart TV anpassat till den prenumeration av linjära TV-kanaler man valt att prenumerera på. Detta alternativ innebär att man inte behöver någon TV-box och att de programpaket man väljer kan vara lite mera prisvärda förutom att man spar in kostnaden för en TV-box varje TV man använder i hemmet.