Att välja internetleverantör

Den främsta fördelen med en internet förbindelse via fibernätet är att man får en stabil och jämn kapacitet till skillnad från 3G/4G mobildata där kapaciteten varierar över dygnets timmar.
Beroende på hushållets storlek finns det några tumregler att tänka på vid val av kapacitet på internet förbindelsen. Notera att val av internetleverantör nedan endast är exempel, kan naturligtvis ersättas med någon av de andra leverantörernas alternativ när man beställer tjänsten.
OBS! angivna priser kan variera över tid.

Internet för det lilla hushållet

Är man en eller två i hushållet med en eller två datorer kan det räcka med kapaciteten 10/10 Mbit/s vilket man kan börja med.
Märker man senare att detta inte räcker kan man stega upp ytterligare en nivå i kapacitet.
Bahnhof 10/10 Mbit/s
– Startpris 0 kr
– Månadspris 259 kr/mån
– Uppsägningstid 1 månad
– Bindningstid 0 månader

Internet för det lite större hushållet

Är man en större familj i hushållet med flera datorer och surfplattor kan det vara behov av kapaciteten 100/10 Mbit/s.
Märker man senare att detta inte räcker kan man stega upp ytterligare en nivå i kapacitet, speciellt om flera spelar snabba spel över internet eller laddar upp filmer till molntjänster.
Bahnhof 100/10 Mbit/s
– Startpris 0 kr
– Månadspris 299 kr/mån
– Uppsägningstid 1 månad
– Bindningstid 0 månader

Internet för hushållet med höga kapacitetskrav

Är man en större familj i hushållet och flera familjemedlemmar samtidigt spelar snabba spel över internet eller laddar upp filmer till molntjänster, alternativt att man har behov att arbeta på distans kan det vara behov av kapaciteten 100/100 Mbit/s.
Arbetar man hemma på distans mot en arbetsplats bör man kontrollera med arbetsplatsens IT-avdelning vilken kapacitet de rekommenderar för god funktion.
I vissa fall används program för distansarbete som kräver höga prestanda eller kan det vara så att programmen tvärtom arbetar effektivt även över internet förbindelser med låga krav på kapaciteten.
Bahnhof 250/100 Mbit/s
– Startpris 0 kr
– Månadspris 349 kr/mån
– Uppsägningstid 1 månad
– Bindningstid 0 månader