Montera Mediaboxen

Mediaboxen ska monteras inomhus av de som beställt en fiberanslutning och har för avsikt att beställa de tjänster som finns på Splitvisions tjänsteportal.

Monteringsanvisning för Mediaboxen

Vid mottagandet av mediaboxen ska man passa på att beställa rätt längd på fiberpatchkabel för att ansluta mediaboxen till fastighetsboxen. Fiberpatchkabel finns i längderna 2 och 5 meter. Behöver man längre fiberpatchkablar än dessa standardlängder bekostar man dessa själv. Prisexempel för en 10 m fiberpatchkabel inklusive moms är ca 175 kr. Vid inkoppling och dragning av fiberpatchkabeln ska man tänka på att denna är känsligare för mekanisk påverkan än vanlig nätverkskabel varför man inte får klämma den eller böja den för snävt, knäcks den mycket tunna glasfibern så blir det avbrott i kommunikationen. Likaså att fiberkontakterna är mycket känsliga för smuts som kan störa ljussignalen vid kopplingspunkterna, låt därför de skyddande hättorna på kontakterna vara kvar så länge som möjligt och tag bort dem först i samband med att kontakterna ansluts.

När Mediaboxen är monterad och uppkopplad till Splitvision så kan man koppla in sitt lokala nätverk till denna enligt installationsguide tillhandahållen av Splitvision.