Lägesrapport januari 2017

God fortsättning på det nya året.

På måndag den 9 januari kommer entreprenörerna hit för att sätta igång med svetsningen av våra fiberkablar. Man kommer att börja svetsa fiberkablarna ute i de yttre fastighetsboxarna.

Det är därför viktigt att alla som har fått en fiberkabel framblåst till sin yttre fastighetsbox (även kallad anslutningsbox) ser till att den fibersvans som är ansluten till den inre fastighetsboxen är framdragen till den yttre fastighetsboxen så att våra fibersvetsare kan svetsa samman denna fibersvans med den framblåsta fiberkabeln. Notera också att den fibersvans som avslutas i den yttre fastighetsboxen inte får vara för kort, den ska vara ca 1 m lång och upplindad inne i den yttre fastighetsboxen.

Om det saknas fibersvans i yttre fastighetsbox där fiberkabel är framblåst innebär det att fibersvetsningen inte kan utföras enligt plan vilket medför att detta måste utföras vid senare tillfälle som då också medför extra kostnader. Om så sker kommer den enskilda fastighetsägaren debiteras denna extrakostnad.

Liksom tidigare vill vi påminna om att när fibersvetsarna kommer till er fastighet vill de jobba snabbt och kan därför dyka upp utan förvarning även i arla morgonstund eller på kvällen.

Vid frågor om svetsarbeten mejla gärna dessa till data@krakeredfiber.se