Nu tänder vi upp fibernätet

Nu har vi klarställt de tekniska förutsättningarna för att tända upp Kråkereds fibernät.
Vi räknar med att alla inkopplingar i nodhuset ska vara klara efter kl. 16 idag den 31 mars.

Innebär att vi nu efter kl. 16 kan slå på strömförsörjningen till våra mediaboxar och se till att fiberpatchkabeln mellan mediaboxen och den inre fastighetsboxen är ansluten. På mediaboxens front finns två lysdiodlampor som har till funktion indikera att mediaboxen är strömsatt (påslagen) respektive att den har kontakt med fibernätverket. Lampan för att den är strömsatt (markerad med ring/streck) ska normalt lysa grönt, om något fel uppstår kommer den att lysa rött.

När detta är klart ska man som första åtgärd registrera mediaboxen i Splitvisions fibernät enligt den instruktion som går att läsa här. Vi uppmanar alla som har mediaboxar att snarast registrera mediaboxarna så att vi får kvitto på att det fungerar med alla inkopplingar och registreringar.

Har man frågor kring vad de tekniska termer vi skriver om betyder kan man läsa om detta i en ordlista vi har skapat som förhoppningsvis ska reda ut begreppen. Man hittar även ordlistan under menyvalet Vanliga frågor där man också finner lite hjälp om hur man väljer och beställer de tjänster man är intresserad av.