Att välja tjänsteleverantör för TV

Den främsta fördelen med TV via fibernätet är att man får en stabil och jämn TV-utsändning som sällan störs ut pga. oväder. Åska kan störa förbindelsen om den slår ut elnätet eller den orsakar elchocker som slår sönder den lokala utrustningen i hemmet.

Utbudet av TV kanaler varierar och alla tjänsteleverantörer av TV utbudet kräver en TV box från Kalejdo. Tjänsteoperatörerna för det öppna TV utbudet använder Kalejdo HDTV-Box ARRIS VIP1113 till den rabatterade engångskostnaden 1 395 kr vid val av basutbudet från Kalejdo. Väljer man att öka på med något abonnemang från någon av de övriga tjänsteleverantörerna justeras priset ner till 1 195 kr per box, har man behov av fler än en box i hushållet så gäller det samma pris även för dessa. Det behövs en TV-box för varje TV man vill ansluta till sitt fibernät. Det finns också en inspelningsbar TV-box från Kalejdo HDTV-Box ARRIS VIP 2853 med en 500 GB hårddisk till en rabatterad engångskostnad av 2890 kr vid val av basutbudet från Kalejdo och vid utökat abonnemang från någon av övriga leverantörer blir priset 2 690 kr. Har man behov av att köra en analog ljudutgång till en ljudanläggning är det den inspelningsbara boxen man ska välja. Har man inget behov av inspelningsfunktionen minskar priset på boxen enligt gällande prislista för hårddiskarna. För att köpa dessa Kalejdo boxar till rabatterat pris gäller att man beställer dem direkt från Kalejdo, ring Kalejdo supportnummer 0771-19 17 00, tillval 1.

Innebär att samma TV box används även om man byter mellan respektive tjänsteleverantör av TV utbud. Är man redan nöjd med den TV lösning man har i dag kanske man ska fundera på vad man vinner med att byta till TV via fibernätet då det krävs en TV box som kostar från 1 195 kr beroende på beställd tjänst.

För att TV via fibernätet ska fungera optimalt är rekommendationen att man ansluter TV boxen till mediaomvandlaren med en nätverkskabel (Ethernet) då det oftast inte fungerar optimalt med att ansluta TV boxen via en trådlös (WiFi) router. Innebär i praktiken att man behöver dra en nätverkskabel mellan mediaomvandlaren fram till sin Kalejdo TV-box. När man drar en vanlig nätverkskabel bör den inte överstiga längden 90 meter vilket inte borde vara något problem i de flesta hushåll.

Jämför man priser för TV kanaler via antenner över marksända nätet eller via parabol så kommer man märka att priserna är ganska likvärdiga TV via fibernätet.
En anledningen till att överge sin nuvarande TV tjänst via antenner över marksända nätet eller parabol kan vara att man upplever klara kvalitetsbrister.
Notera att val av tjänsteleverantör för TV endast är exempel, kan naturligtvis ersättas med någon av de andra leverantörernas alternativ när man beställer tjänsten.

OBS! angivna priser kan variera över tid.

För dig som bara vill ha ett basutbud för IP-TV

Basabonnemang TV&Portal
Kalejdo Bredband med 8 kanaler.
– Startpris 0 kr/mån
– Månadspris 0 kr/mån
– Uppsägningstid 0 månader
– Bindningstid 0 månader
– OBS: Kräver en Kalejdobox och internettjänst.

För dig som vill ansluta till IP-TV med fler kanaler

Bahnhof Baspaket med 20 kanaler
– Startpris: 199 kr och 119 kr/mån
– Bindningstid: 0 månader
– Uppsägningstid: 1 månad
– Inget programkort
– OBS: Kräver en Kalejdobox och internettjänst.

För dig som vill ansluta till IP-TV med många kanaler

IP Sweden, Big Package Bredbands-TV med 41 kanaler
– Startpris 495 kr
– Månadspris 249 kr/mån
– Uppsägningstid 1 månad
– Bindningstid 12 månader
– OBS: Kräver en Kalejdobox och internettjänst.

För dig som vill ansluta till IP-TV med krav på ytterligare fler kanaler

Viasat Guld Öppen Bredbands-TV med 54 kanaler.
– Startpris 495 kr
– Månadspris 609 kr/mån inkl. distributionsavgift från Viasat
– Uppsägningstid 1 månad
– Bindningstid 24 månader
– OBS: Kräver en Kalejdobox och internettjänst.

För dig som vill ansluta till IP-TV med krav på flera sportkanaler

IP Sweden – C Mores Sport med 9 kanaler
– Startpris: 495 kr
– Månadspris 449 kr/mån
– Bindningstid: 12 månader
– Uppsägningstid: 1 månad
– OBS: Kräver en Kalejdobox och internettjänst.